Experis lanceres i Danmark

PRESSEMEDDELELSE

10. januar 2013

Manpower Professional og Elan fusionerer og bliver til Experis

Experis, der er en af verdens førende rekrutterings- og konsulentvirksomheder, indtager det danske marked i forbindelse med fusionen af Manpower Professional og Elan.

Experis er allerede til stede i 52 lande verden over, og med indtoget i Danmark er det ambitionen at introducere en ny form for rekruttering af kandidater og interim konsulenter på det danske marked.

- Hidtil har rekrutteringsbranchen lidt énøjet fokuseret på virksomheden og dens behov. Når bare man har haft virksomhederne, så har man nok været i stand til at finde kandidaterne og konsulenterne. Men verden har ændret sig fra one-size-fits-all til en ny, global virkelighed, hvor der er massiv efterspørgsel på talentfulde, unikke individer, siger Anya Vangsgaard, Country Manager for Experis i Danmark.

En ny dagsorden
Experis er i dialog med hundredvis af virksomheder, kandidater og konsulenter hver dag, og den ny dagsorden er ifølge Anya Vangsgaard klar.

 - I dag handler det om one-size-fits-one. Derfor er udgangspunktet for Experis, at vi i langt højere grad er til for kandidaten eller konsulenten og tager udgangspunkt i, hvad han eller hun vurderer er vigtigt. Med det afsæt øger vi kvaliteten af matchningen mellem virksomhed og individ markant, ganske enkelt fordi risikoen for dyr fejlrekruttering reduceres, når individet er i centrum.

En ny løsning
I løbet af det sidste år er der sket en stigning i antallet af ubesatte stillinger på ca. 20 % i Danmark[1]. Ifølge Anya Vangsgaard gælder det ikke mindst inden for de områder, Experis fokuserer på, og forklaringen på denne tendens er blandt andet, at der er talentmangel som følge af ændringer i det demografiske landskab, og fordi rekruttering i "The Human Age" først og fremmest handler om at realisere det enkelte individs potentiale.

- Vi har vendt vores forretningsmodel fra et reaktivt til et strategisk kandidatfokus, hvor vi laver proaktiv search baseret på, hvad vi ved, der er efterspurgt nationalt og internationalt. Dermed forsøger vi netop at imødekomme, at virksomhederne i stigende omfang rekrutterer forgæves, når det drejer sig om specialister og ledere, forklarer Anya Vangsgaard.

Globalt forventer Experis, i løbet af tre år, at øge omsætningen fra 3,5 - til 5 milliarder $. I Danmark er målsætningen en vækst på 15% i 2013 på baggrund af en omsætning på lidt over 100 mio. kr.

Yderligere oplysninger


Om Experis

Experis matcher organisationer i vækst med kandidater og interim konsulenter i udvikling. Vi er til stede med kontorer og dygtige rekrutteringskonsulenter i 52 lande verden over. Den globale rækkevidde i kombination med lokalindsigt gør Experis til en af de førende rekrutterings- og konsulentvirksomheder i verden. I Danmark tilbyder vi højt kvalificerede interimløsninger og rekruttering af medarbejdere inden for vores specialistområder Engineering og IT. Derudover leverer vi specialister og ledere inden for Finance, HR samt Sales & Marketing. Experis er en del af ManpowerGroup ™, der også omfatter Manpower og Right Management. ManpowerGroup har været på det danske marked siden 1963 og er repræsenteret i seks byer landet over.